יום רביעי, 8 בדצמבר 2010

תפריט תזונה לבעלי כולסטרול גבוה



שעהתפריטהערות
07:00
חצי לימון טרי סחוט + חצי כוס מים לפני האוכל
 
07:30
1. 1  פרוסה לחם מקמח מלא עם אבוקדו עם סלט או גביה לבנה או דבש עם קינמון.

2. חביתת עין עם 1 פרוסת לחם וסלט + שתייה כוס תה מעלי זית.
בכול סלט להוסיף שום ובצל.
10:00
1 תפוח עץ או
3 כפות שיבול שועל או
10 שקדים טריים מושרים במים, לאכול בלי הקליפה.
 
13:00
עוף או 2 קציצות או שניצל (רצוי חזה הודו) עם 2 פרוסות קמח מלא או
דג פורול או בקלה או טונה או סלומון עם סלט
.
בארוחות לא שותים מים ושתייה.
בכול יום ראשון לא אוכלים מנת בשר . ניתן להחליף בין ארוחת הצהריים לערב.
16:00
ירק או תפוח עץ או שיבולת שועל.
 
19:00
מרקים לבחירה: ירקות או חומוס או שעועית או עדשים או פולים או אפונה עם 1 פרוסות קמח מלא וסלט או אורז מלא או תפוחי אדמה אפויים בתנור או ספגטי מקמח מלא עם סלט קינואה או ירקות מבושלים או מוקפצים עם 2 פרוסות לחם.
להוסיף לסלט צנוברים.

תבלינים כורכום,רוזמרין, כוסברה להוסיף 5 דקות לפני סוף הבישול.
22:00
1 פרוסת לחם עם גבינה או דבש עם קינמון.
 
תפריט לחיזוק הגוף:
מצרכים:
1 ק"ג שיבולת שועל מלאה.
100 ג' שומשום מלא.
100 ג' קינואה (להשרות חצי שעה במים חמים ולשטוף במי ברז).
100 ג' זרעי פשתן.
100 ג' גרעיני דלעת קלופים.
50 ג' גרעיני חמניות קלופים.
100 ג' אגוזי מלך קלופים.
100 ג' צימוקים שחורים.
2 כפות סוכר חום אמיתי.
1 כוס מים.


אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד (חוץ מהצמוקים שאותם מוסיפים בסוף האפיה).
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 40 ד' .
מוציאים מהתנור, מקררים  ומוסיפים את הצימוקים לתערובת.


לאכול 2 כפות, 3 פעמים ביום אחרי האוכל.
*** יש לשמור את התערובת במקפיא ***


פירות מומלצים ליום יום:
רימון, תפוח עץ, חמוציות, קיווי, ענבים שחורים, תאנים.
 

מזונות מחזקים:
טופו, סויה, שעועית לימה, שעועית מש, שעועית ירוקה ושחורה, תפוח אדמה, זרעי שומשום שחור, שמן פשתן, שקדים קלופים, אספרגוס, אצות, דוחן, נצרי הבמבוק, פטריות שיטאקי, נבטי מש וסויה, תרד וערמוני מים, ביצה אורגנית, יוגורט, גבינת עזים, סרדינים.


מזונות מועילים:
דוחן, אורז מלא, שיבולת שועל, תירס טרי, חיטה מלאה, סובין, גזר, בטטה, דלעת, לפת, אבוקדו, תפוח אדמה, תרד, ארטישוק ירושלמי, בצל, שום, אפונה ירוקה, גזר לבן, שומר, ברוקולי.


צלחת יומית:
25%-30% - דגנים (לא מונבט).
35%-40% - ירקות.
15% - חלבון מן החי: מוצרי חלב עיזים ביצה דג עוף וכו'.
15% - חלבון מן הצומח: קטניות שקדים ואגוזים.
5% - פירות.

מזונות שיש להמנע מהם:

סוכר לבן, מטוגנים, בשר שמן, מזונות משומרים, מאפים, מתוקים, גבינות שמנות.


הכלל הירוק:

בכל פרוסת לחם לשים עלים ירוקים מכל סוג.

* 10-15 כוסות מים ביום לא עם האוכל 40 דקות לפני או אחרי הארוחות.

רבע כוס יין אדום פעם ביום עם האוכל או חצי כוס בירה פעם ביום.

* 40 דקות הליכה כל יום.
כותב המאמר הוא חיים אוחנה נטורופת באתר בריאות וטבע

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...